- Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır.
- Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor.
- Bağırsakları yumuşatır.
- Kemikleri güçlendirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
- Kalp-damar hastalıklarından korur.
- Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.
- Yüksek tansiyonu düşürür.
- Romatizmal hastalıkları önler.
- Sinir sistemini güçlendirir.
- Hafızayı güçlendirir
Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, ya da döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor. Tohum şeklinde de tüketilebiliyor. Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor. Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor.
Kaynak: Tercüman
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder