Sıcaklığın iyice arttığı şu günlerde hastanelerde en sık rastlanan şikayetlerden birisi de gıda zehirlenmeleri. Uygun koşullarda muhafaza edilmeyen yemekler sağlığımız için yüksek risk faktörü oluşturuyor. Uygulayacağımız basit önlemlerleyse hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığını korumuş olacağız. O halde neler yapmalıyız?
# Pişmiş, bozulabilir ürünler, özellikle et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri, en geç 2 saat içinde buz dolabına konulmalı.
# Yemekler soğutulmak için uzun süre oda koşullarına bırakılmamalı.
# Artan yemekler 2-3 gün içinde tüketilmeli.
# Yemekleri 1 kez ısıtmaya özen göstermeli ve ısıttığımızda tekrar tekrar soğutmadan tüketmeliyiz. Aynı zamanda yemekleri en az 70 derecede pişirmeli ve tekrar ısıtıyorsak da yine bu sıcaklıkta ıstmalıyız.
#Ne zaman pişirildiği ve kaç kez ısıtıldığı bilinmeyen yemekler dökülmeli. Bu yüzden özellikle titizlikle yaklaşılması gereken konulardan birisi de benim için israf olduğundan yemekleri günlük yapmak en güzeli.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder