Keten Tohumunun Faydaları

29 Şubat 2008 Cuma

Gıda olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, son yıllarda alternatif tıbba olan ilginin artmasıyla tekrar gündeme gelir oldu. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, aynı zamanda anti-aging etki gösteriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor. İşte mucize besinin yararları...

  1. Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır.
  2. Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor.
  3. Bağırsakları yumuşatır.
  4. Kemikleri güçlendirir.
  5. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  6. Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
  7. Kalp-damar hastalıklarından korur.
  8. Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.
  9. Yüksek tansiyonu düşürür.
  10. Romatizmal hastalıkları önler.
  11. Sinir sistemini güçlendirir.
  12. Hafızayı güçlendirir
Günde bir kaşık yeterli

Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, ya da döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor. Tohum şeklinde de tüketilebiliyor. Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor. Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor.

Kaynak: Tercüman

Hiç yorum yok: