Vucüdumuzun büyük bir kısmı su olsa da yaz aylarında su atımı arttığı için başdönmeleri, yorgunluk, bulantı gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliriz. Sıvı kaybımızı dengelemek için yapmamız gerekenlerden birisi günde en az 2-2,5 litre su içmek.
Yine bu aylarda Ülkemizde bol bol bulunan karpuz, üzüm, çilek, kayısı, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinden tüketmeliyiz. Bu meyvelerle özellikle suyla beraber kaybettiğimiz mineral maddeleri de almış oluruz. Böylece mineral dengemizi de sağlayabiliriz. Özellikle yiyeceğimiz soğuk bir dilim karpuzla birlikte hem serinlemiş olacağız hem de büyük miktarda su içeren bu meyveyle vitamin ve mineral ihtiyacımızı da karşılayacağız. A ve C vitaminleriyle metabolizmamızı düzenleyen karpuz, lifli olması sebebiyle de tokluk hissi de verecektir. Bu özelliği nedeniyle de diyetlerimize yine belli sınırları geçmemek kaydıyla yer alabilir. Zira karpuz bol miktarda şeker içeren de bir meyvedir ve özellikle şeker hastalarının çok dikkatli tüketmeleri gerekir.
Yaz aylarında içinde salatalık, domates, marul gibi sebzelerin bulunduğu salata türü hafif yemeklerin, tatlı türü olarak da kalsiyum açısından zengin, dondurma gibi sütlü gıdaların tüketilmesi sağlığımızı korumamıza yardımcı olacaktır.
Yazın Nasıl Beslenmeliyiz?
20 Temmuz 2007 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
oldukça faydalı bilgiler olmuş bence.
ben faydalandım şahsen
teşekkürler.
eser şanlı
Bu blogu yapmaya başlarken ben de en azından ufak ufak bilgiler vererek de olsa insanlara faydalı olmayı amaç edinmiştim. bunu başarabiliyorsam ne mutlu bana...
Yorum Gönder