Ne zaman bir konunun esas ehemmiyet verilmesi gereken yerine gelmişsek hep "gelelim fasulyenin faydalarına" tabirini kullanırız. Fasulyenin ne kadar önemli bir gıda olduğu bilinerek mi söylenmiş bilmiyorum ama, büyüklerimizin kesinlikle bir bildiği vardır, diyerek bu yönde bir izlenim sahibi oluyorum.
Taze fasulye iyi bir antioksidan, aynı zamanda bol su içeriğiyle diyetler için vazgeçilmez bir sebzedir. Böbrek, kalp ve karaciğeri kuvvetlendirdiği gibi şeker hastaları için de kullanımında sakınca olmayan hatta çokça tüketebilecekleri bir besindir.
Protein, Karbonhidratlar, Vitamin ve Mineraller açısından zengin bir kaynak olan kuru fasulyede yağ seviyesi düşüktür. İşte bu nimetin ne kadar önemli olduğu konusu tam da bu noktada saklı. Zira fasulye o küçük tohumu içerisinde bütün ana beslenme bileşenlerini içeriyor. Küçük ama etkili dedikleri cinsten hani...
Her çeşidini farklı tariflerle her daim bol bol tüketmeniz tavsiye edilir.
5 yorum:
Bravo foodengineer hanim sayenizde canim zeytin yagli taze fasulye cekti, yani annem evde olsa problem degil o da yok ki...
Tamam tam istediğim noktadayız o zaman, bütün amacım insanlara bunları bir şekilde yedirmek zaten. Taze fasulye pişirmesinde ne var? Hatta alın size bir de tarifi: http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/04/zeytinyal_taze_.html
Kolay gelsin, artık gerisi sizin maharetinize kalmış...
Tamam her seyi anladim ama fasulyeleri verev seklinde dogramak nedemek??
Sanirim ben bu isin icinden cikamayacagim.
Verev dedi diye verev doğramak zorunda değilsin, biraz özgün ol sende. Yaptığın yemeğe kendinden de bişeyler kat.
Yorumunuzu kaldırdım çünkü bu fasulye muhabbeti uzuyor ve kabak tadı versin istemiyorum. Bir de blogun bir duruşu var ve konunun altında bu şekilde geyik çevrilmesi, ikili muhabbete girilmesi buna aykırı oluyor. Sadece bu, çalışmalarınızda başarılar...
Yorum Gönder