Yoğurt damak tadımız için önemli bir gıda maddesi olmasının yanında sağlıklı beslenmemiz için de en önemli gıda maddelerinden biridir. İşte yoğurt yemenin birkaç faydası:
- Tereyağı ve peynir yapımında süt şekeri ve bazı mineral maddeler kaybolduğu halde yoğurtta, süt bileşenlerinin tamamına yakını korunuyor.
- Yoğurtta bulunan asit ve bakteriler, sağlığa zararlı mikropların yaşamasını engeller.
- Yoğurt hazımsızlıkları giderici, dinlendirici ve uyku verici özelliğe sahiptir.
- Yoğurt süte nazaran daha besleyicidir.
- Mayalama sırasında sütün bazı bileşenleri ön değişime uğrayarak sindirimi kolaylaştırır hale gelir. Sindirime yardımcıdır.
- Osteoporozu önler.
- Yoğurdun bazı hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri de vardır. Bağırsak zehirlenmeleri, kronik ishal, dizanteri, hazımsızlıktan kaynaklanan ağız kokusu, kabızlık, mide taşması gibi hastalıklar ile hamilelikte sıkıntı ve düzensizlikleri gidermede yoğurt önemli bir yere sahiptir.
- Yoğurdun bağırsak florasında asidik ortam oluşturması sonucu, kokuşturucu ve zararlı bakterilerin gelişmesine engel olması nedeniyle bu tür bakterilerin yaşamasına izin vermez. Böylece toksin maddelerin oluşumu engellenmiş olur.
2 yorum:
Ben acayip yoğurt severim, nerdeyse kahvaltıda bile yiycem.
Ben en çok halis muhlis Türk yoğurdunu seviyorum, böyle üzerinde bir parmak kaymağı olacak. Allaaah yeme de yanında yat. (:
Yorum Gönder