Genetiği değiştirilmiş ürünler hem çok çalışılan hem de üzerinde çok tartışılan bir konu insanlar tamen doğal ürünlere dönüş yapmaya başlamışken bu konudaki çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.
ABD'li uzmanlar, ekstra kalsiyum sağlayan genetiği değiştirilmiş havuç üretti. Baylor Tıp Fakültesi'nden bir ekibin araştırmasıyla geliştirilen süper havuç, yiyenlere normalinden yüzde 41 fazla kalsiyum sağlıyor. Normal beslenmeye, kemik zayıflığı ve osteoporoz gibi hastalıkların tedavisine yardımcı ekstra kalsiyum desteği yapması amacıyla geliştirilen havucun, tüketici sağlığı açısından bazı testlere tabi tutulması gerekiyor. Araştırmanın başındaki Prof. Kendal Hirschi, havuçları özenle gözlenen ve kontrollü bir çevrede yetiştirdiklerini söylemiş.
Süper Havuç Üretilecek
16 Ocak 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Sence sağlıklı mı bunlar? Yani genetiği değiştirilmiş gıdalar?
Sağlıklı demek de yanlış olur sağlıksız demek de. Çünkü daha pek çok şüphe var bu konuda. Kesinliği tam olarak kanıtlanmamış şeyler bana göre tüketilmemeli.
Yorum Gönder