Yumurtalı Gıdaların Tüketimi

27 Kasım 2007 Salı


Kuş gribi vakalarının olduğu dönemlerde bir panik hali yaşayan halk sürekli tükettikleri yumurtalarını iyi pişirmeleri konusunda uyarılmıştı.

Besleyici değeri en yüksek gıdalardan biri olan yumurta kesinlikle çiğ ya da az pişmiş yenmemelidir. Hem şatış aşamasında ve hem de evde muhafazası sırasında mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.


Dondurma, mayonez ve bazı tatlıların evde yapımında çiğ yumurtanın kullanılması, bu gıdaların taşıdığı Salmonella riski nedeniyle evde yapılmamalıdır. Bu tür besinler endüstriyel boyutta pastörize yumurtadan yapıldığı için bu risk asgariye inmektedir ve güvenlidir.

Çocukken çok eğlendiğim birşey de annem kek ve kurabiye yaparken kabın dibinde kalan hamurun tadına bakmaktı. Genelde bütün çocukların en sevdiği şeylerden birisidir bu, fakat bu ürünlerin içinde de pişmemiş yumurta olduğu için, bunların tüketimi de yine bir risk faktörüdür.

Hiç yorum yok: