Ağlatmayan Soğan Üretildi

1 Şubat 2008 Cuma

Newstime7'de yer alan bir haberde söylendiğine göre, bilim adamları özellikle ev hanımlarının en büyük sorunlarından birini daha çözmüşler ve ağlatmayan soğan üretmeyi başarmışlar.

Japon araştırmacıların 2002'de soğanın içinde var olan ve gözyaşına neden olan geni keşfetmelerinin ardından, Yeni Zelanda'da başlayan araştırma programında yer alan Colin Eady, "İlk başta gözyaşına neden olan maddenin soğanı kesme eylemiyle kendiliğinden ortaya çıktığını düşünüyorduk. Ama Japon bilim insanları bize bu maddenin bir enzimle kontrol edildiğini gösterdiler" demiş.

Yeni Zelanda'daki teknolojinin soğanlara DNA nakline olanak tanıdığını ve bu DNA'nın gözyaşına yol açan genin aktif hale gelmesine engel olacağını söyleyen Yeni Zelandalı araştırmacı, kısa süre önce Hollanda'daki bir sempozyumda sunulan buluşun, uzmanların büyük ilgisiyle karşılaştığını söylemiş.

Eady, sanayinin böyle bir ürün için kuvvetli beklentisine karşın, ağlatmayan soğanın mutfaklara girmesi için ne yazık ki daha 10-15 yıl beklememiz gerektiğini söylemiş.

Resmin kaynağı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Başka işleri güçleri yok mu bu adamların ya?

halimeli dedi ki...

Olur mu? Genetiği değiştirilmiş gıdalar biraz tartışmalı olsa da bu çalışmalar heyecan verici.