Ne Kadar Su İçmeliyiz?

26 Haziran 2008 Perşembe

Etrafımdaki pek çok insan, yeterli miktarda su içmiyor. Bunun sebebi bir bakıma alışkanlıklarımız olsa da, bir de biyolojik nedeni var. Vücudumuz yaşlandıkça susama hissini daha az duymaya başlıyor. Böylece giderek daha az su içer hale geliyoruz.

Yaz aylarındaysa vücudumuzun su kaybı çok fazla olduğu için, bu aylarda günlük su ihtiyacımızı karşılamamız hem gün içerisinde yorgun ve halsiz hissetmemizi, dolayısıyla aktivite düşüklüğünü, hem de çeşitli fiziksel rahatsızlıklar duymamızı sağlıyor.

Bütün bunlar ve herkesin gün içinde tüketmesi gereken su miktarının farklı farklı olması düşünüldüğünde ve bana da sıkça sorulan sorulardan biri olan, "Günlük ne kadar su içmeliyiz?" sorusunun cevabını Hayat Su'nun hazırladığı sayfada kendi beden yapınıza ve günlük aktivitenize göre kolaylıkla hesaplayabiliyorsunuz.

Bu teste göre benim günlük 3 litre su içmem gerekiyor. Suyu pet şişelere doldurarak içmek, hem hesaplama kolaylığı sağlıyor, hem de su içmeyi daha çok hatırlamama yardımcı oluyor. Bu bir taktikse önerebilirim. (:

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu sıcak yaz günlerinde yazılabilecek en güzel yazıyı yazmışsın Hally'ciğim teşekkürler

Benim de 1.5 litre çıktı tabi tembelim ya fazla suya gerek yok :))

halimeli dedi ki...

Hemen de tembel sıfatını giyindin üstüne sen de. Daha genciz, güzeliz.. (: